6 niet zo voor de hand liggende voordelen aan het leven als boekenwurm

Joepie! Lees liever bestond vorige week al een jaar. Een jaar vol recensies, boekentips en meer. En mijn liefde voor lezen groeit nog met de dag. Lezen geeft ontspanning, een blik in een andere wereld en leert je van alles over verschillende onderwerpen. Maar dat is niet het enige! Er zijn ook voordelen aan lezen die niet zo voor de hand liggen. Ik heb er het afgelopen jaar veel mogen ontdekken. En hierbij deel ik ze met jou.

  • Nooit meer wachten

Als je altijd een boek bij je hebt, is wachten nooit meer écht wachten. Hoewel lezen in de rij van de kassa misschien wat ver gaat (maar mijn zegen heb je hoor!), kun je op de meeste plekken prima lezen als je moet wachten. In de wachtkamer bij de tandarts pak ik er altijd even een boek bij. Of wanneer ik zit te wachten op het station. Natuurlijk heb je altijd al dat kleine computertje in je broekzak. Maar is het niet veel leuker en meer ontspannend om je te verliezen in een mooi boek dan om je Instafeed voor de honderdste keer door te scrollen? 

  • Treinreizen worden leuker

In de bus lezen lukt mij helaas niet, maar in de trein vind ik het heerlijk. De tijd gaat er ook een stuk sneller door! En zo haal je ook je schermtijd weer een stukje omlaag. Vooral bij lange treinreizen geeft het lezen van een boek mij meer rust dan het werpen van herhaaldelijke blikken op mijn telefoon. De enige grote concurrent die mijn boek heeft is het mooie uitzicht vanuit het raampje wanneer de trein langs mooie bossen rijdt. Een beetje afwisseling moet kunnen 😉.

  • Gespreksstof

Oké, grote kans dat jij al genoeg te bespreken hebt met vrienden en familie. Toch is het een leuke afwisseling om het over boeken te hebben. Mits de mensen in je omgeving net zulke leesliefhebbers zijn als jij natuurlijk! Als dat nog niet zo is, kan het delen van jouw motivatie om te lezen ook leuke gespreksstof zijn.

  • Nieuwe uitstapjes

Veel boekenwurmen zullen dit punt wel herkennen: de boekwinkel of bibliotheek is zeker geen verplichting en vooral een leuk uitje! Zo heb je er als boekenwurm dus al snel een leuke activiteit bij. Toen de bibliotheken nog volledig open waren ging ik er op mijn vrije middag regelmatig naartoe om rond te struinen. De tijd vloog voorbij en ik kwam altijd terug met een flinke buit. Genieten!

  • Rijkdom

Vroeger werd iemand die altijd aan het lezen was misschien als ‘nerd’ bestempeld. Maar nu straal je eerder uit dat jij genoeg focus hebt om een half uur in een boek te verdwijnen. Ze zeggen wel eens dat aandacht het nieuwe goud is. Hoe rijk ben je dan als je je met gemak uren op één boek kunt concentreren?

  • Verjaardagscadeau

Als boekenwurm hoef ik nooit lang na te denken over de perfecte verjaardagswens. Er ligt altijd wel ergens een lijst klaar met titels van boeken die ik graag wil hebben. En zo niet, dan is een boekenbon al-tijd welkom. Koop of krijg je liever geen nieuwe boeken? Een abonnement op de bibliotheek is ook een leuk idee om cadeau te vragen. Kortom, je hoeft nooit meer ‘gewoon geld’ te vragen. En een boekenbon is toch net wat leuker om te geven voor familie en vrienden dan een briefje van €10,-. Vanuit het perspectief van de cadeaugever geldt dus: hoe meer boekenwurmen je kent, hoe eerder je klaar bent met shoppen 😉.

Welke niet zo voor de hand liggende voordelen herken jij? En weet jij misschien nog een leuk voordeel van het leven als boekenwurm?  

6 responses to “6 niet zo voor de hand liggende voordelen aan het leven als boekenwurm”

  1. Reclameblokken op TV zijn nooit saai! En in de bus (of de auto) kun je een luisterboek aanzetten (in de bus wel met oortjes/koptelefoon 😉 ). Dan gaat de busrit ook sneller!

    Like

    1. Oja, die reclameblokken is ook een goede! En slim van die luisterboeken. 🙂

      Liked by 1 person

  2. Ik koop niet graag boeken maar wel graag e-boeken (want die nemen geen ruimte in beslag in mijn 30m2huis haha). Dus boekenbonnen zijn hier ook altijd welkom 🙂

    Like

    1. Oh, wat handig dat je boekenbonnen ook kunt gebruiken voor e-boeken! Dat wist ik nog niet. 🙂

      Like

  3. Je hoeft je nooit te vervelen. Even niets te doen, een boek lezen kan altijd. 🙂 En heel herkenbaar al jouw voordelen!

    Like

    1. Leuk! Ook een mooi voordeel inderdaad. 🙂

      Like

Leave a comment

Create a website or blog at WordPress.com