Lees anders: 6x tips voor leuke tijdschriften

Als het gaat over lezen denk je misschien vooral aan boeken. Maar er is natuurlijk veel meer om te lezen! Zo kun je ook genieten van het lezen van een tijdschrift. Vooral voor korte momenten vind ik een tijdschrift prettig: de teksten zijn kort, je hoeft je minder te concentreren en je kunt het makkelijker wegleggen. Houd de prijs van tijdschriften je tegen om ze vaak te lezen? Kijk dan eens bij de lokale bibliotheek! Zij hebben vaak keuze uit meerdere tijdschriften. Een goedkope én duurzame oplossing.  

Om je inspiratie te geven, deel ik 6 tijdschriften met je!

Filosofie magazine
In dit tijdschrift staan veel artikelen over verschillende filosofische onderwerpen. De lengte van de artikelen wisselt tussen een korte column of een lang interview van drie pagina’s. De artikelen vragen wel wat extra concentratie. Het is geen tijdschrift waar je snel doorheen bladert. Het tijdschrift is ook handig voor boekentips over filosofie!

V’GAN
Dit tijdschrift staat vol recepten voor veganistische gerechten. Er staan eigenlijk maar een paar (2 of 3) echte artikelen in. Die zijn leuk om te lezen, maar je bent daar snel doorheen. Het tijdschrift is dus vooral héél handig voor kookinspiratie. En je krijgt ook meteen tips voor kookboeken. Perfect voor iedereen die wil kennismaken met veganistisch koken!

Psychologie magazine
Wat ik zo leuk vind aan dit tijdschrift is dat het zo veelzijdig is. Het gaat natuurlijk over psychologie, maar de thema’s wisselen van minimaliseren tot narcisme tot slaapgewoonten. Ook is de afwisseling tussen makkelijk te lezen artikelen en meer diepgaande stukken fijn.

Flow
Dit is mijn favoriete tijdschrift! Het brengt me altijd meteen in een ontspannen sfeer. Ook vind ik de combinatie van wetenschap en eigen ervaring heel prettig. Verder geeft het inspiratie voor je eigen leefstijl. Zo krijg je bijvoorbeeld een inkijkje in het dagelijks leven van mensen met creatieve carrières of krijg je tips om meer rust in te bouwen in je dagelijks leven. Ik heb nu al bijna alle edities gelezen die ik kon vinden in de bibliotheek. Gelukkig komen er vanzelf weer nieuwe edities bij 😉

Happinez
Ook dit tijdschrift heeft een fijne sfeer. Het gaat over spiritualiteit en religie, maar ook over meer praktische onderwerpen. En er staan wederom veel goede boekentips in! Een nadeel vind ik de vele reclame voor dure producten: luxe retraites, exclusieve producten en grote reizen. Hierdoor voelt het wat minder ‘toegankelijk’ voor mensen met een kleinere portemonnee.

V!VA
V!VA gaat over vanalles! De kwaliteit vind ik heel wisselend. Of ik het een leuke uitgave vind, hangt erg samen met het thema. Zo ging het een keer over reality-tv, vreemdgaan en botox. Dit vind ik minder interessant… Maar een andere keer ging het over minimalisme, klein geluk en meer zelfvertrouwen. Deze thema’s spreken me juist wél aan. Kortom, een erg afwisselend tijdschrift!

Lees jij weleens tijdschriften? Zo ja, wat is jouw grote favoriet?

3 thoughts on “Lees anders: 6x tips voor leuke tijdschriften

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s