Korte recensie: The beauty of your face – Sahar Mustafah

The beauty of your face is een hoopvol, liefdevol, maar ook pijnlijk boek. In het boek lees je over Afaf en haar familie. Ze wonen in de Verenigde Staten, maar zijn gevlucht uit Palestina. Op jonge leeftijd loopt Afafs zus Nada weg. Haar moeder wordt depressief en haar vader gaat drinken. Afaf voelt zich eenzaam en stort zich op foute jongens. Totdat ze de Islam ontdekt en zich eindelijk thuis voelt. In het boek lees je hoeveel steun en liefde ze ervaart vanuit de gemeenschap en hierdoor opbloeit. Maar jaren later slaat alsnog het noodlot toe.

Het hele verhaal wordt geplaatst in de context van de Verenigde Staten na 9/11. De moslimhaat is groter geworden, de angst voor de Islam neemt toe… Afaf merkt hier veel van. Ze wordt gediscrimineerd, uitgescholden op straat en voelt zich steeds vaker onveilig. Zelfs het reizen met een vliegtuig is een risico geworden. Omdat je leest hoe goed haar religie haar heeft geholpen, is het pijnlijk om te lezen hoe ze door haar geloof wordt gezien als terrorist.

A few muslimat from the Nur Society have taken off their hijabs – their husbands worry about their safety. Just last week Afaf had heard about a woman who was shoved and kicked by a white couple at a supermarket while she was unloading her groceries.

Ik kan het boek iedereen aanraden. Het verhaal is prachtig geschreven. Je leeft mee met alle personages. Het is ook heel mooi om te zien hoe iemand steun vindt in haar religie. Ik geloof zelf niet en ik vond het daardoor extra leerzaam om te lezen over iemand die zo toegewijd is aan haar geloof.

Meer korte recensies lezen? Eerder schreef ik deze recensies:

Wil je me volgen op sociale media? Dat kan hier:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s