3x boeken over mindfulness

Iedereen kent wel momenten van stress en piekeren. De gedachtestroom lijkt maar niet op te houden! Gelukkig zijn er meerdere manieren om het piekeren af te laten nemen. Zo kun je aan yoga doen, mediteren of andere mindfulnessoefeningen doen. Om hier wat bekend mee te raken, kun je cursussen doen, documentaires kijken óf boeken lezen. De boeken die mij hebben geholpen om meer met mindfulness bezig te gaan zijn deze 3 boeken. Ik deel ze graag met je.

Practical mindfulness – Ken A. Verni

Het is een boek in redelijk basic English. Geen lappen tekst, maar juist kleurrijke bladzijdes met korte stukjes uitleg. Dit boek heeft me heel erg geholpen, omdat het een goede combinatie is tussen theorie en praktijk. Er staan veel verschillende oefeningen in die makkelijk toepasbaar zijn. Dit boek is ideaal voor beginners. Het helpt je bijvoorbeeld ook om een schema te maken van de oefeningen. Maar ook voor lezers die al meer over mindfulness weten biedt het een mooie leidraad.

We can react to thoughts; or alternatively – and this is what we do in our mindfulness practice – we can simply notice them, without judgement.

Boeddha’s brein – Rick Hanson

Boeddha’s brein – Rick Hanson

Dit boek heeft een hoge informatiedichtheid, waardoor ik niet makkelijk in kwam. Daardoor is het wel perfect voor de doorgewinterde mediteerder. Het legt duidelijk uit hoe het eigenlijk werkt in je brein.  En waarom ga je steeds positiever denken wanneer je dit eenmaal oefent? Een mooie aanvulling op de meer praktische boeken over mindfulness!

The Buddha, Geoff & me – E. Canfor Dumas

Het is een fictief verhaal, maar er zitten veel lessen in die uit het boeddhisme komen. Het boek gaat over het leven van Ed. Hij is, zwak uitgedrukt, niet tevreden met zijn leven, maar weet niet goed hoe hij dit kan omvormen. In een bar ontmoet hij Geoff, die beetje bij beetje een soort leermeester voor hem wordt. In het begin vindt Ed hem veel te zweverig. Het is interessant om te zien hoe dit omdraait. Als lezer krijg je zo ook de gelegenheid om ‘eerst te zien, dan te geloven’. De inzichten van het boeddhisme worden in de praktijk gebracht en leveren goede resultaten. Wel of geen interesse in mindfulness of boeddhisme, dit boek is eigenlijk geschikt voor iedereen. Het is een heel mooi en bijzonder verhaal!

Lezen jullie graag over dit onderwerp? En heb je ook ervaring met mindfulness? Zo ja, hoe helpt dit jou in het dagelijks leven?

Meer lezen over dit onderwerp? Er staan ook interessante blogs online, zoals Growing mindfulness of Beyond mindfulness.

Meer inspiratie voor boeken? Je kunt me volgen op mijn sociale media:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s